HISZEK Benned megyei fórum

2017. november 06-án, Kecskeméten megyei tájékoztató fórumot tartott a SOSZ, a Kecskeméti Sportegyesületek Szövetségének közreműködésével.

 

A fórumon elhangzott előadás az alábbi linken érhető el: https://youtu.be/6InTZVl4hgE

 

A program leírása:

"Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága (Államtitkárság) meghirdette a HISZEK Benned Sport Programot (Helyi, Integrált Szabadidősportos és Egyesületi Keretek közötti Sport Program). A program céljaként az egészséges életmódra nevelést, a versenysportban és az ahhoz kapcsolódó utánpótlás-nevelésben és tehetséggondozásban rejlő lehetőségeket a társadalmi felzárkóztatás terén, valamint a szabadidősportot végző társadalmi rétegek szélesítésének jelentőségét az ország népegészségügyi mutatóinak fejlődése érdekében jelölte meg.

A HISZEK Benned Sport Program egyik alprogramjaként az ország bármely területén működő kis-és közepes sportegyesületek utánpótlás bázisának növelését kívánja támogatni az Államtitkárság a Sportegyesületek Országos Szövetségének (SOSZ) közreműködésével. Olyan projektek nevezését várja a SOSZ, melyek a tehetség-kiválasztáshoz, tehetség-gondozáshoz kapcsolódó teendőkhöz társuló feladatok megvalósítását szolgálnák, például: sportági toborzó események szervezése, a megnövekedett taglétszám következtében szükséges sportszakemberi foglalkoztatáshoz kapcsolódó kiadások, nevezési díjak ráfordításainak biztosítása. A Program II. ütemének támogatási időszaka: 2017. május 16. – 2018. március 15.

Az alprogram 150 000 000 Ft forrást biztosít a sportszervezeteknek, a program lebonyolítója a Sportegyesületek Országos Szövetsége."

 

 

Kapcsolódó galéria

Kapcsolódó dokumentumok: