Kecskeméti Felsőoktatás Sportjáért DSE

ISK, DSE (továbbiakban egyesület) neve: Kecskeméti Felsőoktatás Sportjáért DSE

 

Egyesület székhelye: 6044 Kecskemét, Árvácska u. 26.

 

Egyesület elnöke: Járdi Ádám

 

Egyesületi elnök telefonszáma: 20/574-5557

 

Egyesületi elnök e-mail címe: adam.jardi@gmail.com


Egyesület e-mail címe: kefohandball@gmail.com

 

Egyesület weboldala: www.kefs.hu

 

Facebook: https://www.facebook.com/kefohandballteam/

 

Egyesület története: Egyesületünk jogelődje, a Kertészeti Főiskolai Kar Diáksport Egyesülete 1989-ben alakult a kertészeti karra járó hallgatók sportolási tevékenységének egyesületi formában való megvalósítása érdekében. Mind a Kertészeti, mind pedig a Gépipari és Automatizálási karon nagy hagyományokra tekint vissza a kézilabdázás, hiszen Kecskemét első NB1/B osztályba feljutó csapata az akkori Gépipari technikum (GAMF Kar jogelődje) csapata volt.
Az utóbbi tíz évben a nemzeti és megyei bajnokságoktól való távolmaradás a sportélet hanyatlását eredményezte. A versenyzési lehetőségekben szegényes időszakát a 2013-as év aztán gyökereiben megváltoztatta. A korábbi torna jellegű szereplésen szerettünk volna változtatni, így ezen egyesülettel a Bács-Kiskun Megyei bajnokság férfi mezőnyében mutatkozott újra a kézilabdázás térképén. A csapat sikeres önszerveződése és a hallgatók aktív hozzáállásának eredményeként a megyei bajnokságban szereplő csapat a mezőny második helyén végezett, így jogot szerzett az NB2-ben való indulásra. Ezzel a lehetőséggel az egyesület élt is, amely felgyorsította azon gondolatokat, hogy a realitások talaján maradva egyesületünk meghatározzon magának egy irányvonalat, amely hosszú távon, helyi szinten életképesen tud működni.

 

Egyesület céljai: Egyesületünk célkitűzésének két alappillére a tanulás és a sport. Ezek összekapcsolásával egy aktívan sportoló, egészséges jövőképpel rendelkező, dolgozni és teljesíteni képes ifjú nemzedék kineveléséhez kívánunk hozzájárulni. Ezek kapcsolata mind hozzájárulhat a megfelelő sportolói tömegbázis kialakulásához.