Kecskeméti Labdarúgó Club Közös Torna Egylet Sportiskola

Sportiskola neve: Kecskeméti Labdarúgó Club Közös Torna Egylet Sportiskola

 

Sportiskola székhelye: 6000 Kecskemét, Csabay Géza krt. 1/a

 

Sportiskola vezetője: S. Juhász Attila

 

Sportiskolai vezető e-mail címe: attila.sjuhasz@kecskemetilc.hu

 

Sportiskola telefonszáma: 76/415-812

 

Sportiskola fax száma: 76/415-812

 

Sportiskola e-mail címe: info@kecskemetilc.hu

 

Sportiskola weboldala: http://www.kecskemetilc.hu/

 

Facebook: https://www.facebook.com/klcktesi/

 

Sportiskola története: A Kecskeméti LC 1992. novemberében a városi labdarúgásban dolgozó szakemberek kezdeményezésének köszönhetően alakult meg. Országos szinten az első utánpótlás-nevelő egyesületek közé tartozik. Az alapítók között találjuk – a teljesség igénye nélkül - Bozóki Imrét a Magyar Labdarúgó Szövetség volt elnökét, Losonczy Lászlót a Magyar Labdarúgó Szövetség Bács-Kiskun megyei igazgatóját, Jánosi Istvánt Kecskemét volt alpolgármesterét, Karakas Ferencet, aki ma is tevékenyen részt vállal a munkában. Az egyesület létrejötte megteremtette a szervezett keretek között folytatott labdarúgás oktatás lehetőségét, mely kedvező fogadtatásra talált a kecskeméti családok körében.

 

Sportiskola céljai: Az alapításkor megfogalmazott célkitűzések között található a labdarúgás népszerűsítése, rendszeres edzési lehetőség biztosítása, utánpótlás tornák szervezése, részvétel az országos és nemzetközi tornákon. Elsődleges célunk nem élsportolók nevelése, hanem minél szélesebb körben a sportos életforma népszerűsítése, mely csak a szülők, nagyszülők rendszeres bevonásával, velük együttműködve valósulhat meg. A labdarúgásnak megnyert kisóvodások közül sokan hosszú évekig látogatják edzéseinket, végzik a nevelési programot, vesznek részt utánpótlás-tornákon, ahol szüleik és nagyszüleik folyamatosan buzdítják a kis „labdarúgókat”.
Fontos célunk a gyerekek egészséges testi-lelki fejlődésének elősegítése, a rendszeres sportnak életmódjuk részévé tétele, az ifjú focisták személyiségének formálása, a sport eszközként való felhasználásával. Mindezekkel párhuzamosan a labdarúgásban legügyesebb gyerekek kiválasztása és képzése, versenyeztetése.
A KLC megalakítása óta a családokból és a családokra épülő szervezet. A vezetőség a gyermekek sportolását, a labdarúgás megszerettetését, a szabadidejük hasznos és értelmes eltöltését jelölte meg célként, s ma is ennek szellemében működik.

 

Legkiemelkedőbb eredményei: Akadémiai utánpótlás csapataink az első osztályban játszanak.

 

Taglétszám: kb. 500 fő + 250 fő óvodás

 

Rovatok listája