Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolája

Sportiskola neve: Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolája


Sportiskola székhelye: 6000 Kecskemét, Lánchíd u. 18.


Sportiskola vezetője: Mészáros Katalin

 

Sportiskolai vezető telefonszáma: 76/475-122


Sportiskola fax száma: 76/475-122

 

Sportiskola e-mail címe: lanchidig@szechovisk.hu

 

Sportiskola weboldala: http://www.keszeiskola.hu/lanchid_utcai/

 

Facebook: https://hu-hu.facebook.com/LanchidUtcaiAltalanosIskola


Sportiskola története: A Lánchíd Utcai Általános Iskola 1979-ben nyitotta meg kapuit. Szellemiségét meghatározta az iskolához kapcsolódó sportcsarnok és sportudvar, melyek megfelelő feltételeket teremtettek és biztosítanak a mai napig is nemcsak az iskolába járó gyermekeknek, hanem a lakótelepen élő, sportolni vágyó Széchenyivárosi polgároknak. Az 1982-ben megkezdett sporttagozatos oktatás mára már köznevelési típusú sportiskolává nőtte ki magát, ahol az iskola minden évfolyamán egy-egy osztállyal működő, MOB által támogatott nemzeti utánpótlás nevelés folyik.

 

Sportiskola jövője: 2013-tól az iskola Akkreditált Kiváló Tehetségpontként működik. A tehetséggondozás kiemelt terület a testnevelés és a sport. A Sportiskolai program egy speciális utánpótlás-nevelési rendszer. A program a tanulók iskolai nevelését és oktatását, továbbá sportnevelését és sportoktatását támogató komplex pedagógiai és sportszakmai rendszert foglalja magába. A köznevelési intézmény a sportoló tanulók tankötelezettségéből fakadó kötelezettségeinek és a sportkarrier építésének lehetőségét igyekszik összeegyeztetni és összehangolni.

 

Sportiskola céljai: Az iskola hitvallása, hogy „a gyermekek személyiségének fejlődése csak a TEST, a LÉLEK és a SZELLEM összhangjában valósulhat meg”. A test nevelése alatt érti az egészséges testi fejlődés elősegítését, mozgásos cselekvéseket, a mozgásműveltség megalapozását, a motoros képességek fejlesztését, a mozgásigény fenntartását. Mindezeket tanórai keretben, sportedzéseken és versenyeztetés alkalmával. Ezzel együtt az elméleti ismeretek bővítését tantermi, tanórai, és szabadidős keretek között. A köznevelési típusú sportosztályokban a speciális tanterv megvalósításának érdekében atlétikus képességekre alapozott kiválasztó felméréseket végez az iskola. Ez egyben a beiskolázás alapja. Az utánpótlás nevelés kiemelt sportágai az atlétika, kézilabda, lány torna, asztalitenisz, labdarúgás, különböző egyesületekkel, szakosztályokkal karöltve, együttműködési megállapodás keretében folynak az edzések. Ebben a rendszerben közel 200 tanuló foglalkoztatása történik.

 

Sportiskola szakosztályai: Az utánpótlás nevelés kiemelt sportágai az atlétika, kézilabda, lány torna, asztalitenisz, labdarúgás, különböző egyesületekkel, szakosztályokkal karöltve, együttműködési megállapodás keretében folynak az edzések. Az iskolát kiemelten támogatja a Lánchíd Diáksport Egyesület.

 

Legkiemelkedőbb eredményei: A tagintézmény a Diákolimpiai versenyrendszer keretében számított pontrendszer szerint folyamatosan az ország legjobb 12 iskolája között foglal helyet, 2004-ben I., 2013-ban II. hely. Számos volt tanítvány jutott el a felnőtt válogatottságig. A tanulók Ifjúsági Világbajnokságon szerepeltek eredményesen, Serdülő Ifjúsági és Felnőtt Válogatott atlétaként képviselték hazánkat. Az elmúlt évtizedekben több versenyszámban is országos csúcsot értek el. - fiú 4x100 m váltó - fiú kislabda hajítás - lány távolugrás. Rendszeresen részt vesznek a Nemzetközi Atlétikai Gyermek Olimpián, így több kontinensen öregbítették a város és az iskola hírnevét. A lány tornászok is eredményesen szerepelnek évről évre az Országos Döntőn, csapatban és egyéniben elért dobogós eredményeiket a szépen csillogó érmek bizonyítják.

 

Taglétszám: 200 fő

Kapcsolódó képek:

Rovatok listája