Sportorvos

Sportorvos neve: Dr. Preiszinger Andrea, Dr. Janositz Gábor

 

Sportorvosi rendelő telefonszáma: 76/485-199

 

Sportorvosi rendelő címe: 6000 Kecskemét, Csabay Géza krt. 1/a.

 

E-mail: sportorvoskecskemet@gmail.com

 

Nyitvatartás ideje: Kedd: 8-12, Szerda-Csütörtök: 15-18, Péntek: 14-16

 

Rendelési időben, bejelentkezés nélkül is részt lehet venni a vizsgálaton, de célszerű az időpontegyeztetés a várakozás elkerülése érdekében. 18 év alatti sportolók esetében félévente, 18 év feletti sportolóknál évente szükséges az alkalmassági vizsgálatot elvégezni.

 

A vizsgálat térítési díja: 18 éves korig 1000 Ft, 18 éves kor felett 2000 Ft

 

Ami szükséges a vizsgálat megkezdéséhez:

A vizsgálathoz szükséges dokumentum a versenyengedély kiskönyv, amelybe a sportorvos pecsételi be az "ALKALMAS" vagy "VERSENYEZHET" megállapítást, amennyiben valóban megfeleltnek ítéli a sportolót.
Valamint első megjelenéskor a következő kérdőívet kitöltve el kell vinni a vizsgálatra: http://ifjusag.com/userfiles/file/sportoloi_kerdoiv.pdf

 

A vizsgálat folyamata:

A kiskönyv beadása az első lépés, melyet bizonyos időközönként (20 perc) bekér az asszisztens. Ilyenkor adnak egy poharat a vizelet vizsgálatának céljából. Kis idő elteltével behívják a sportolót a szobába, ahova magával kell vinnie a vizeletes poharat tartalmával együtt, majd elkezdődik a vizsgálat.

A vizsgálóban súly, magasság és vérnyomásmérés, illetve szem és EKG vizsgálat zajlik. Miután ez megvolt, ismét a váróban kell várakozni, amíg beszólítják a sportolót a sportorvoshoz.

Itt tüdő, szív és gerincvizsgálat következik. Itt lehet a személyes beszélgetés alkalmával specifikus vizsgálatokra kérni beutalót, amennyiben azt az orvos nem írja elő.