Hírös Judo Sportegyesület

Sportszervezet neve: Hírös Judo Sportegyesület

 

Sportszervezet székhelye: 6000 Kecskemét, Sajó u. 26.

 

Sportszervezet telefonszáma: 76/504-133

 

Sportszervezet fax száma: 76/504-133

 

Sportszervezet weboldala: www.hirosjudose.hu  

 

Sportszervezet elnöke: Barcsik Zoltán


Sportszervezeti elnök telefonszáma: 30/219-0501

 

Sportszervezeti elnök e-mail címe: diesel@t-online.hu

 

Edző neve: Barcsik Zoltán

 

Edző telefonszáma: 30/219-0501

 

Edzések helye: Hunyadi János Általános Iskola, Arany János Általános Iskola, Petőfi Sándor Általános Iskola

 

Edzések ideje: 

Hunyadi János Általános Iskola: hétfő, kedd, szerda, csütörtök: 18,00-19,30 h-ig
Arany János Általános Iskola: hétfő, szerda: 18,00-19,30 h-ig
Petőfi Sándor Általános Iskola: kedd, csütörtök: 16,00-17,30 h-ig.

 

Sportszervezet története:

A Hírös Judo Sport Egyesület 2001 óta működik Kecskeméten. 2008. óta közhasznú jelleggel végzi tevékenységét. A Magyar Judo Szövetség, valamint a Közép-Magyarországi Regionális Judo Szövetség tagjaként egyesületünk alapszabályban rögzített fő tevékenysége Kecskemét város judo sportjának népszerűsítése, élversenyzők nevelése nemre és korra való tekintet nélkül. Jelenleg 70-80 főre tehető az egyesület sportolóinak száma; óvodás korútól egészen nagypapa korúig, lányok-fiúk, nők-férfiak vegyesen. A tagok száma: 10 fő.

Az egyesület különös gondot fordít arra, hogy a 112.000 főt számláló „hírös” város és közvetlen vonzáskörzete – úgy, mint Helvécia, Hetényegyháza, Ballószög, Kadafalva, Matkópuszta, Katonatelep, Méntelek – lakosai számára versenysport, tömegsport, diáksport és szabadidősport, valamint önvédelmi oktatás jelleggel sportolási lehetőséget biztosítson.

Egyesületünk folyamatos kapcsolatot tart fenn oktató-nevelő intézetekkel, iskolákkal az egészséges életmódra nevelés érdekében. Nagy gondot fordítunk az utánpótlás nevelésre, amelynek érdekében a város általános iskoláiban nyár végén - ősz elején sportág népszerűsítő toborzást végzünk. A testnevelés órák keretében bemutatjuk a judot, mint új sportolási lehetőséget a kicsik számára, akik évről-évre szívesen választják sportágunkat. A városban három helyszínen tartanak edzést az erre szakosodott edzőink, sportoktatóink. Az Arany János Általános Iskolában ( H, Sz ) a Petőfi Sándor Általános Iskolában ( K, Cs ), míg a Hunyadi János Általános Iskolában hetente 4 alkalommal hétfőn, kedden, szerdán és csütörtökön 1,5-1,5 órában történik a judo oktatás.

Nyáron övszerző táborokat, edzőtáborokat szervezünk, hogy az ifjúság számára a szünidőben is biztosítsuk a lehetőséget a sportra, kikapcsolódásra. Az övszerző táborokban komoly felkészülés történik és a tábor részt vevői vizsga keretében bizonyíthatják tudásukat, képességeiket. 

Az ígéretesebb sportolóinkkal kiemelten foglalkozunk. Felkészítjük őket versenyekre, számukra minden lehetséges anyagi és erkölcsi támogatást megadunk, amit egy egyesület megadhat a nagyobb versenyeken történő indulásban.

Számos kupa, érem vándorolt már különböző hazai és nemzetközi versenyeken a kecskeméti Hírös Judo Sportegyesület judosainak tarsolyába.

Jelenleg ígéretesek a Borsos testvérek, kiváltképpen Borsos Kristóf, aki válogatott keretedzéseken is készül hetente 2 alkalommal. Serdülő válogatott kerettag 73 kg-ban.

A város állandó rendezvényein, sport programjain, fesztiválokon illetve amikor lehetőség nyílik rá bemutatókkal képviseltetjük magunkat. Állandó jelleggel részt veszünk a „Nagy sportágválasztó” sport népszerűsítő országos kampány kecskeméti rendezvényén.  Kecskemét külföldi testvérvárosainak rendezvényein is részt veszünk, ha mód van rá.  A Nemzetközi Harcművész Bemutatókon éveken keresztül egyesületünket kérték, kérik fel bemutatók megtartására. 

Nagy büszkeséggel tölt el bennünket, hogy egyesületünk szervezésében Kecskemét adhatott otthont 2003-ban az első hivatalos Masters Judo Európa Bajnokságnak.

 

Sportszervezet céljai: Kecskemét város judo sportjának népszerűsítése, élversenyzők nevelése nemre és korra való tekintet nélkül. Versenysport, tömegsport, diáksport és szabadidősport jelleggel a város és vonzáskörzete lakosságának a sportolási lehetőség biztosítása. Oktató-nevelő intézetekkel folyamatos kapcsolattartás az egészséges életmódra nevelés érdekében. A város rendezvényein folyamatos részvétel, testvérvárosi kapcsolatokon belül egyesületünk képviselete.

 

Sportszervezet legkiemelkedőbb eredményei:

Halász Tímea többszörös Magyar Bajnok és nemzetközi verseny győztese, felnött EB induló. 

Borsos Kristóf többszörös Magyar Bajnok és nemzetközi verseny győztese.

Borsos Janka többszörös Magyar Bajnoki érmes. 

 

Taglétszám: 75 fő

 

Kapcsolódó galéria