Kecskeméti Chen Shi Xinyi Hunyuan Tai Ji Quan Sportegyesület

Sportszervezet neve: Kecskeméti Chen Shi Xinyi Hunyuan Tai Ji Quan Sportegyesület

 

Sportszervezet székhelye: 6000 Kecskemét, Nyíri út 13. II/14

 

Sportszervezet elnöke: Kocsák András

 

Sportszervezeti elnök telefonszáma: 70/316-1719

 

Sportszervezeti elnök e-mail címe: kmet@chentaichi.hu

 

Edző neve, elérhetőségei: Molnár Gábor, 30/260-3065, molnar@chentaichi.hu

 

Edzések helye: Nyíri Úti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény tornaterme, 6000 Kecskemét, Nyíri út 30., KSZC Széchenyi István Idegenforgalmi, Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, tornaterem és májustól szeptemberig a Benkó Zoltán Szabadidőközpont – Vízmű dombnál

 

Edzések ideje: Hétfő 17:30-19:30, péntek 18:00-20:00

 

Sportszervezet weboldala: http://kmet.chentaichi.hu/

 

Facebook: https://www.facebook.com/Kecskem%C3%A9ti-Chen-Tai-Ji-SE-307232426050956/

 

Sportszervezet története: Az edzések Kecskeméten 2002. őszén indultak. Az eltelt idő alatt a taglétszám folyamatos bővülése vezetett oda, hogy 2006. őszén úgy döntöttünk, hogy az edzéseket szervezettebb keretekben folytatjuk. Az egyesületet 2007-ben jegyezték be, azóta ebben a formában működünk. A Chen Shi Tai Ji Quan az egyik legősibb kínai harcművészeti stílus, melynek egészségmegőrző és egészségjavító szerepe is jelentős. A Chen Shi Tai Ji Quan gyakorlása által a résztvevők változatos és sokféle önvédelmi alkalmazást sajátíthatnak el. Az edzéseken a pusztakezes és fegyveres formagyakorlatok mellett kiemelt szerepet kapnak a qi gong gyakorlatok és a páros lökőkéz technikák, melyek haladó szinten harci értékekkel bírnak. Az elméleti oktatás során a tagok megismerkedhetnek a gyakorlatok egészségre kifejtett hatásaival, a hagyományos kínai orvoslás alapelveivel és hasznos tanácsokat kapnak az egészséges életmóddal kapcsolatban.
Kecskeméten jelenleg heti kétszer két órában folyik az elméleti és gyakorlati oktatás, ezenfelül a rendszeresen szervezett szemináriumok, illetve a nyáron tartott közös edzőtábor segíti a tanulókat a fejlődésben. Az egyesület emellett lehetőséget biztosít a versenyeken, bemutatókon való részvételre.

 

Sportszervezet céljai: A sportegyesület a Chen stílusú Taiji Quan széles körben történő megismertetését, a gyakorlási lehetőség biztosítását tekinti fő céljának. Tevékenysége során bevezeti az érdeklődőket a belső stílusú harcművészet rejtelmeibe, és a hagyományos kínai orvoslás alapjaival is megismerteti a résztvevőket. Felvállaljuk, hogy szervezett keretek között segítséget nyújtunk a rendszeres testmozgással járó egészséges életmód népszerűsítéséhez. Távlati célunk, hogy versenyek, bemutatók szervezésével tovább népszerűsíthessük az általunk nagyrabecsült harcművészeti stílust. Az egyesület biztosítja a taoista elveken alapuló életmód megismerését, annak a mindennapi életbe történő beépítésének lehetőségét, melynek keretében mindenki a saját érdeklődési szintjének megfelelően mélyedhet el az elméleti és gyakorlati oktatás által nyújtott ismeretekben. A gyakorlók a ráfordított idő és energia függvényében szerezhetnek új képességeket, jártasságot.

 

Taglétszám: 20 fő

 

Kapcsolódó galéria