Kecskeméti ÉDOSZ Kinizsi Természetbarát Sportegyesület

Sportszervezet neve: Kecskeméti ÉDOSZ Kinizsi Természetbarát Sportegyesület

 

Sportszervezet székhelye: 6000 Kecskemét, Batthyány u. 20. V/25

 

Sportszervezet levelezési címe: 6078 Jakabszállás, Arany J. u. 6.

 

Sportszervezet elnöke: Szabó Endre

 

Sportszervezeti elnök telefonszáma: 20/415-5886, 76/382-002

 

Sportszervezeti elnök e-mail címe: enszab@t-online.hu

 

Sportszervezet weboldala: www.edosz-kinizsi.atw.hu

 

Sportszervezet története: Egyesületünk 1975-ben alakult a város élelmiszeripar dolgozóiból és azok családtagjaiból. Az első évtizedekben egyesületünk létszáma elérte a 480-500 főt. Az élelmiszeripar hanyatlásával ez a létszám lecsökkent. Innentől kezdve az egyesület nyitottá vált, soraiba fogadta a természetet és a túrázást kedvelő és az egyesület alapszabályát magáévá tevő városi polgárt, óvodástól a nyugdíjasig. Tagjaink között vannak aktív túrázók és munkában segítő tagok, valamint passzív tagok is, akik a természet szeretetét tagságukkal fejezik ki. Cégbírósági bejegyzésünk 1989 óta van. Egyesületünk 1998-tól közhasznú szervezet. Alapító tagja vagyunk a Városi Civil Kerek Asztalnak.

 

Sportszervezet céljai: Az Egyesület olyan civil szervezet, mely a szervezett természetjárás, a természetben végezhető szabadidősportok, természetvédelem, környezetvédelem, egészséges életmód, valamint civil érdekvédelemi feladatok/ célok megvalósításáért önkéntesen szerveződik, és ennek szellemében működik. Az Egyesület biztosítja, hogy közhasznú szolgáltatásaiból a tagjain kívül más is részesülhessen. A közhasznú szolgáltatás igénybevételére bárki jogosult oly módon, hogy jogosult az Egyesület rendezvényein részt venni, szolgáltatásait igénybe venni.

 

A sportszervezet szakosztályai: Erdőjárók szakosztály, Hegyek vándorai szakosztály, Árvalányhaj szakosztály

 

Sportszervezet legkiemelkedőbb eredményei: Leskowsky Albert teljesítmény emléktúrának. Munkatúrák során karbantartjuk, gondozzuk a megye közel 400 km-es turista útjait. 2010-ben létrehoztuk Kecskemét város első jelzett turistaútját, Kápolnák Útja néven. Kecskemét Mária kápolna és a Nyíri erdői Szent Hubertusz kápolna között, melynek hossza 11 km, ezt az utat 2011-ben meghosszabbítottunk a lajosmizsei romtemplomig. A zöld sáv jelzésű út így már 36,8 km. 2015-ben egyesületünk 40. évfordulójára 40 km-es körtúra útvonalat létesítettünk, melyen „40 év 40 km” elnevezéssel teljesítménytúrát rendeztünk. Ezen az útvonalon 2016-tól minden évben „Homok Taposók” elnevezéssel teljesítmény túrát rendezünk. 2015-ben az Alföldi Kék túraútvonal 114 km-es szakaszából 74 km-t újítottunk fel.

 

Fogadó órák: minden szerdán 16.30-18.00 Horváth Döme krt. 1.

 

Taglétszám: 98 fő

 

Egyéb: Túráinkról, rendezvényeinkről a honlapunkról értesülhetnek a túrázni szerető emberek.

 

Kapcsolódó galéria