Kecskeméti Röplabda Club

Sportszervezet neve: Kecskeméti Röplabda Club


Sportszervezet székhelye: 6000 Kecskemét, Olimpia u. 1/A

 

Sportszervezet ügyvezetője: Breszkó András

 

Sportszervezeti ügyvezető e-mail címe: breszko.andras@gmail.com 

 

Sportszervezet e-mail címe: info@kecskemetiroplabda.hu

 

Edző neve: Gyurkó Sándor


Edzések helye: Messzi István Sportcsarnok


Sportszervezet weboldala: www.kecskemetiroplabda.hu

 

Facebook: https://www.facebook.com/roplabdakecskemet/?fref=ts

 

Sportszervezet története: A röplabda Kecskeméten az egyik legnagyobb és legrégebbi hagyományokkal rendelkező sportág, melynek a története az 1964. évi megalakulásig nyúlik vissza. A kezdeti lépéseket Dunszt Ferenc neve fémjelzi, aki már az első évben az NB II-be juttatta a csapatot. 


Sportszervezet célja: Célunk az volt, hogy az önálló gazdasági tevékenységünk eredményeként olyan klubot építsünk fel, amely hosszútávon képes a kecskeméti férfi röplabda működését biztosítani. Ehhez a törekvéshez több vállalkozó és városunk önkormányzata is csatlakozott látva a kiszámíthatóságot, és a jövőbeni terveink szakmai megalapozottságát. Az eddigi évekhez, évtizedekhez, hasonlóan a továbbiakban is szeretnénk, hogy a saját nevelésű játékosok a lehető legtöbb szerephez jussanak csapatunk céljainak elérésében. Ezen garnitúra egyben tartása hosszabb távon is szállítaná a sikereket és az elismerést, valamint a sportszerető kecskemétiek sokaságának szerezhet örömet és büszkeséget.

Az előző év eredményei és a tulajdonosaink döntése alapján a Kecskeméti Röplabda Club csapata a 2014-2015-ös szezonban indul a CEV Kupában és a Közép-Európai Ligában is. Jelenlegi elképzelésünk, hogy a nemzetközi szereplésünkhöz több külföldön játszó, de eredetileg kecskeméti születésű játékost nyerjünk meg, amihez a személyes kötődésükön felül fontos anyagi megbecsülésük is. A CEV Cup a röplabda európai kupasorozata, ahol oda-vissza mérkőzéseken egyenes kieséses rendszerben zajlanak a mérkőzések. A Közép-Európai Liga (MEVZA) egy olyan bajnokság, ahol több ország bajnokságának legjobb csapatai szerepelnek, ahova bekerülni nagy megtiszteltetés és lehetőség is egyben. A csapatok bajnoki rendszerben küzdenek a Final Four egyik helyéért, ahol azután egy hétvégi kiemelt rendezvényen dőlnek el a végső helyezések. Mindkét sorozatban célunk, hogy minél több győzelemmel szerezzünk örömet szurkolóinknak és büszkeséget támogatóinknak, városunknak, valamint a tapasztalatainkat felhasználva eséllyel szálljunk harcba a bajnoki aranyérem megszerzéséért.

 

Sportszervezet jövője: Széles utánpótlásbázis megteremtése: Fiatal kortól a sport, a röplabdázás megszerettetése a gyerekekkel, ennek kapcsán az egészséges életmódra nevelés, az aktív, mozgással töltött életmód megismertetése. Versenysportra kiválasztott játékosok magas szintű szakmai képzése: A felnőtt és utánpótlás magyar bajnokságokon saját nevelésű játékosokra támaszkodva az ország élvonalában szerepelni. Városunk több általános iskolájában, és középiskolákban vannak csoportjaink, elismert szakemberek foglalkoznak a gyerekekkel. Munkánk minőségét mi sem jelzi jobban, mint az előző év fentebb említett eredményei!


Sportszervezet legkiemelkedőbb eredményei: Magyar Bajnok és Kupagyőztes 2014. 1964-1972: Kecskeméti Volán néven az NB II-ben szerepelt a csapat. 1972: NB II. bajnokaként feljutott a csapat az NB I. osztályba. 1978: Az első nemzetközi szereplés francia és török ellenfelekkel. 1983: Megvan az Első Bajnoki Cím, és a Bajnokok Ligájában indulhatott a csapat. 1987: Újabb Bajnoki Cím mellett a válogatott kezdő hatosát csak kecskeméti játékosok alkották. 1988: Magyar Kupa győzelem után sokáig a középmezőnyben szerepelt a csapat. 2005: Újra dobogón a csapat, a bajnokságban és a kupában is a bronzérmet szerezték meg. 2013: Ebben az időszakban lett újra a bajnoki címre esélyes a csapat, és szerzett a bajnokságban 6, a Magyar Kupában 4 ezüstérmet. 2013 - 2014: A szezonban a GORTER KRC csapata 27 év után újra elhódította a bajnoki aranyérmet és mindemellett 28 év után megszerezte a kupagyőzelmet is. Története során most először szerezte meg egy időben mindkét elsőséget a kecskeméti férfi röplabda csapat. A Kecskeméti Röplabda Club a több évtizedes fennállása során nemcsak a megye, hanem az ország egyik meghatározó egyesülete lett, és nyerte el többször is városunkban az Év Csapata címet! A klub országosan híres erőssége az utánpótlás nevelő munka. A 10-18 éves korosztályok különböző bajnokságaiban a Kecskeméti Röplabda Club csapatai több mint száz bajnoki címmel és dobogós helyezéssel büszkélkedhetnek. A különböző korosztályok magyar válogatottjai között mindig találhatunk kecskeméti nevelésű játékosokat. 

 

Kapcsolódó galéria

Kapcsolódó képek: