Kecskeméti Íjász Egyesület

Sportszervezet neve: Kecskeméti Íjász Egyesület

 

Sportszervezet székhelye: 6000 Kecskemét, Szent István város 1./A

 

Sportszervezet levelezései címe: 6000 Kecskemét, Hegedűs köz 8.

 

Sportszervezet elnöke: Csákó Pál

 

Sportszervezeti elnök telefonszáma: 30/627-6156

 

Sportszervezeti elnök e-mail címe: csakopal@t-online.hu 

 

Facebook: https://www.facebook.com/KecskemetiIjaszEgyesulet/?fref=ts

 

Sportszervezet weboldala: www.kecskemeti-ijasz-se.5mp.eu

 

Sportszervezet e-mail címe: ijaszse.kecskemet@gmail.com

 

Sportszervezet története: A pálya-, terep,- vadász- versenysportot és a hagyományőrző történelmi íjászatot kedvelők körét, a kecskeméti "Kandó Kálmán" Szakközépiskola és Szakmunkásképző Iskola Diáksportkörén (DSK) belül, az intézmény akkori vezetőinek támogatásával, a városunk íjászsportjának újraélesztésére 1994-ben 12 fő amatőr íjász hozta létre. A sporttörvények változása és a lehetőségek kiszélesedése után a Kecskeméti Íjász Egyesület 1997. január 31-én alakult meg 22 fővel, a DSK jogutódjaként. Lásd az Alap-, és a Házi Szabályzatunkat! Egyesületünk kezdetétől tagja a Magyar Íjász Szövetségnek (MÍSZ), 2007-től a Városi Civil Kerekasztal Sport- és Szabadidős, illetve a Hagyományőrző Tagozatainak, valamint 2012-től a Kecskeméti Sportegyesületek Szövetségének (KSOSZ).

 

Edzések helye: Április elejétől október végéig a Kecskemét, Műkertvárosi Sportcentrumban. November első vasárnapjától a következő év március végéig egy bérelt sportcsarnokban, az aktuális szerződés szerint.

 

Edzések ideje: Nyáron: Kedd és csütörtök 16:00 órától (Tagoknak minden nap/) * Télen: Terembérlet szerint

 

Sportszervezet legkiemelkedőbb eredményei: Pályaíjászatban európai és világversenyeken 1994-96 között - csigás férfi kategóriában - dobogós helyezéseket szerezett egy versenyzőnk. Több korosztályban, kategóriában, országos bajnokságokat nyert, I-II-III. osztályú minősítéseket szerzett aktív, tehetséges versenyzőkkel büszkélkedhetünk. Az egyesületben jelenleg a hagyományőrző íjászatot kedvelők vannak többségben, akik több alkalommal az országos szintű íjászversenyein is vitézien helytálltak.

 

Taglétszám (szakosztályokban összesen): 30 fő

 

Kapcsolódó galéria