Kecskeméti MÁV Teke Egyesület

Sportegyesület neve: Kecskeméti MÁV Teke Egyesület

 

Sportegyesület székhelye: 6000 Kecskemét, Csillag u. 4.

 

Levelezési címe: 6000 Kecskemét, Csillag u. 4.

 

Sportegyesület elnöke: Bujdosó Zoltán

 

Sportegyesület telefonszáma: 70/339-5055

 

Sportegyesület facebook oldala: https://www.facebook.com/kecskemetiteke/

 

Sportegyesület honlapja: http://kecskemetiteke.iwk.hu/

 

Edzések helye: Kecskemét, Kodály Zoltán tér, MÁV Kultúrház

 

Sportegyesület története:

Egyesületünk, a Kecskeméti MÁV Teke Egyesület nagy hagyományokkal rendelkező sportegyesület. 1934-ben alakult meg és azóta folyamatosan működik. Az elmúlt évtizedek sportsikerei között női világbajnoki, férfi vasutas Európa bajnoki címet is nyilvántartunk.

Az egyesület eredményeivel vezető helyet vívott ki a városban egykor működő, az elmúlt években sajnos megszűnt tekéző egyesületek körében.

A tekesport Kecskeméten rendkívül népszerű volt. Számos vállalati és intézményi egyesület működött és több vállalat pályát is épített. A Kecskeméten működő csapatok a nemzeti bajnokság első osztályában is jelen voltak.

A 90-es évektől, más sportágakhoz hasonlóan, sajnálatos hanyatlás indult.  Egymás után szűntek meg az egyesületek és ezt követően sorra bezárták, majd lebontották a pályákat is.

Ezt a nehéz időszakot egyedül a MÁV négysávos automata pályája és a MÁV Teke Egyesület élte túl.

A pálya 1934-ben épült és azóta megszakítás nélkül működik. 1984-ben műanyag borítást és automata állító berendezést kapott.

Mindazonáltal a tekesport iránt érdeklődők száma ma is jelentős. Az 1992 óta minden évben megrendezett őszi-tavaszi lebonyolítású amatőr városi tekebajnokságot 9-10 csapat számára szervezzük. Ezen kívül rendezünk különböző amatőr megyei versenyeket és helyet biztosítunk vállalati, intézményi kollektíváknak is a szabadidő kellemes és hasznos eltöltéséhez. Az érintett létszám jelenleg 150-200 fő.

 

Sportegyesület jövője, céljai: A szabadidősport területén tovább fejlődünk, és ezáltal nem csak a tekesport iránt érdeklődőknek teremthetjük meg még évekre a kulturáltabb sportolásra és szórakozásra a feltételeket, de egyszersmind a város egyetlen működő teke egyesületeként megőrizhetjük ennek a jobb sorsra érdemes szép sportnak a hagyományait is, amit elhatározásunk szerint szeretnénk a fiataloknak továbbadni.

 

Sportegyesület legkiemelkedőbb eredményei: női világbajnoki, férfi vasutas Európa bajnoki cím

 

Taglétszám: 40 fő

Kapcsolódó galéria