Kecskeméti Zöld Sportok Egyesülete

Sportegyesület neve: Kecskeméti Zöld Sportok Egyesülete

 

Sportegyesület székhelye: 6000 Kecskemét, Kiskőrösi út 18-20.

 

Sportegyesület elnöke: Hajnal Zsolt

 

Sportegyesület elnökének telefonszáma: 70/368-1209

 

Sportegyesület elnökének email címe: hajnal.zsolt@logall.hu

 

Edzők neve, telefonszáma: Bánki Jusztina 20/249-0730,  Szabó Irén 30/656-7000

 

Sportszervezet telefonszáma: 76/508-055

 

Sportszervezet fax: 76/484-383

 

Sportszervezet email címe: kzse2011@gmail.com

 

Sportegyesület honlapja: https://sites.google.com/site/kzsetf/

 

Facebook: https://www.facebook.com/kecskemetizoldsportokegyesulete/

 

Sportegyesület története: A Kecskeméti Zöld Sportok Egyesülete (KZSE) 2011-ben lett létrehozva, melynek alapító tagjai mindannyian több mint 20 éves aktív tájfutói múlttal rendelkeznek. Kimagasló eredményeket értünk el  Magyar Bajnokságokon, Magyar Szenior Bajnokságokon, valamint részt vettünk több külföldi versenyen is.

Mivel Kecskemét városában az elmúlt évtizedekben eme sportágban nem volt működő, sikeresen tevékenykedő egyesület, ezért mi célul tűztük ki, hogy: a tájfutást népszerűsítsük Bács-Kiskun megyében, székhelyén és szűk vonzáskörzetében. Számunkra a tájfutás célközönségét jelentik: egyrészt azok, akik már ebben a sportágban aktívak és ezen régióban élnek, valamint azok akik az egyesületünk aktív versenyzői vagy szervezői közé akarnak tartozni és természetesen nagy hangsúlyt fektettünk és a jövőben is sok energiát kívánunk ráfordítani az utánpótlás nevelésre. Eddig fenti céljaink érdekében időszakosan a KZSE tájfutó bemutatókat szervezett, melyek iskolák udvarán vagy egy-egy eseményhez kapcsolva, mint sportnapok, erdők nemzetközi napja, egészség világnapja, testnevelési órák keretében lettek megtartva. A toborzó programjaink keretében az egyesülethez kerülő gyermekek minden esetben elméleti és gyakorlati képzést kapnak, ezáltal válnak számukra elsajátíthatóvá a sportág alapjai, majd ezt követően kapcsolódhatnak be a versenyrendszerbe.

 

Sportegyesület céljai: A mai kor tájékozódást segítő technikai vívmányai, sajnos kiölik a tájékozódás alapvető készségét. Szeretnénk ezt az emberi képességet fenttartani, fejleszteni úgy, hogy mellette az egészségmegőrzés és a rendszeres természetben történő testmozgás is értéket adjon az egyénnek és e mellet kikapcsolódást is jelentsen.
Az egyéni verseny és a küzdelem ebben a sportban tovább fejleszti a tájfutók azon képességeit és készségeit, melyek a gyors és önálló döntést segítik, figyelem és a koncentrációt fejlesztik, önismeretet, észlelést, tér-tájékozódást, mozgásszervezési, koordinációs, egyensúlyozási készségeket, memóriát, növényzeti-, földrajzi ismereteket. Magyarország különböző tájegységein szervezett versenyhelyszínek kapcsán a verseny résztvevői megismerkedhetnek más és más földrajzi, történelmi, kulturális, emberi értékekkel. Akik a természettel, annak élővilágával azonosulni tudnak és szépségét meglátják, ők nagyobb valószínűséggel környezettudatossá és környezetvédelmezővé fognak válni. Valamint a saját utódaikat is erre fogják nevelni!
A tájékozódási futás lehetőséget ad a szellemi és fizikai képességek együttes próbatételére a folyamatosan változó körülményekhez való alkalmazkodás gyakorlására.

 

Edzések helye, ideje: Havonta 8-10 edzés, ebből hetente kettő tornateremben vagy futó pályán, illetve a szabadidő parkban térképes edzés formájában. Kettő hétvégi edzés pedig valamelyik környező erdőben történik (évszak illetve időjárás függvényében összeállítva,.     

 

Taglétszám: 25 fő

Kapcsolódó galéria