Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia Kecskemét

Sportegyesület neve: Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia Kecskemét

 

Facebook: https://www.facebook.com/mercedeska1 

 

Sportegyesület székhelye: 6000 Kecskemét, Olimpia u. 1/a.

 

Levelezési címe: 6000 Kecskemét, Olimpia u. 1/a.

 

Sportegyesület telefonszáma: 20/251-4586

 

Sportegyesület e-mail címe: mercedes.kosarakademia@mercedeska.hu

 

Sportegyesület honlapja: http://mercedes-ka.hu

 

Sportegyesület elnöke: Ivkovicné Béres Tímea

 

Sportegyesületi elnök telefonszáma: 76/500-320 (228-as mellék)

 

Sportegyesület története: A Kecskeméti Kosárlabda Akadémia pályázatát hosszú folyamat után 2013. február 22-én akkreditálta a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége. Az Akadémiába integrálódtak a Sportiskola fiú és lány kosárlabda utánpótlás-szakosztályai. Az Akadémia a Hirös Sport Nonprofit Kft. keretein belül, de különálló divízióként működik, szakmailag pedig átalakult.

 

Sportegyesület jövője, céljai:  Megalakulásától kezdve a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia fontos célja, hogy minél több gyermek sportoljon, népszerűsítse a kosárlabda sportágat, magasabb szintre emelje a kosárlabda utánpótlásnevelést és fejlessze a kecskeméti sportlétesítményeket. A szakmai fejlődés elérése érdekében az Akadémia összehangolja és egységesíti az edzők, nevelők munkáját szakmai írányt mutatva szakmai továbbképzésekkel és bemutató edzések szervezésével és a szakmai programmal. Az Akadémia elsősorban a kecskeméti felnőtt csapatok részére végez utánpótlásnevelő munkát. Így a férfi KTE , a női KKC csapatok és játékosai,mint példaképek a motiváló erő a fiatalok számára. A hosszú távú gondolkodásnak egyik igen fontos állomása az az együttműködés, amely a KTE-Duna Aszfalt, a KKC női kosárlabda klub és a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia között született meg.

 

Edzések helye, ideje: http://mercedes-ka.hu/programok

 

Edzők: http://mercedes-ka.hu/szakmai_stab

 

Sportegyesület legkiemelkedőbb eredményei: Mindennapi tevékenységünk során 600 (leigazolt játékosok és előkészítő csoportok) gyerekkel szerettetjük meg a kosárlabda sportágat, rendszeres részt veszünk országos döntőkben, szezononként hozzávetőlegesen 10 játékos jut fel a felnőtt mezőnybe, ezen kívül a korosztályos válogatottakban is képviseltetjük magunkat.

 

Taglétszám: 430 fő

Kapcsolódó galéria