Pénzügyőr SE - Kecskeméti Birkózó Szakosztálya

Sportszervezet neve: Pénzügyőr SE-Kecskeméti Birkózó Szakosztálya


Sportszervezet ügyvezető elnöke: Banó Csaba

 

Sportszervezeti ügyvezető elnök telefonszáma: 20/431-4660

 

Sportszervezeti ügyvezető elnök e-mail címe: csaba.bano@freemail.hu

 

Edzők neve, elérhetőségei:

Banó Csaba 20/431-4660

Dajka Zsolt 70/530-0902

Horváth Gábor 70/401-8888

Andrási lajos 20/210-8401

 

Edzések helye:

Géza fejedelem krt. 19.

Kecskeméti Ifjúsági Úti Óvoda („ovibirkó”)

Mátyás Király Általános Iskola (testnevelés órába beépítve)

Kertvárosi Általános Iskola (testnevelés órába beépítve)

 

Sportszervezet története: Szakosztályunk 2012-ben, a KTE-ből kiválva alakult, azzal a céllal, hogy önállóan, egy jól működő sportközösséget hozzunk létre helyi szinten a birkózáson belül, valamint hogy sportágunkon keresztül elősegítsük minél több gyerek egészséges mentális és fizikai fejlődését. 

Kezdeti taglétszámunk 68 fő volt, amely azóta is folyamatosan bővül, mára már közel 100 fő, amely magában foglalja mindazon helyi birkózókat, szülőket és szimpatizánsokat, akik már hosszú évek óta foglalkoznak a sportággal, de főleg olyan gyerekeket, akik most ismerkednek a birkózás és a sport szépségeivel.

 

Sportszervezet céljai: Az eredményeinken túl, klubunk fő célként a gyerekek fejlesztését tűzte ki, minél nagyobb számban. Mindezt szem előtt tartva, az elmúlt évben csatlakoztunk az „ovibirkó” programhoz, amelynek keretében rendszeresen tartunk foglalkozásokat a Kecskeméti Ifjúsági Úti Óvodában, valamint napi rendszerességgel, tulajdonképpen a testnevelés órákba beépülve jelen vagyunk a Mátyás Király Általános Iskolában és a Kertvárosi Általános Iskolában is, Horváth Gábor szakedzőnk vezetésével. A jövőben szeretnénk még több intézményben jelen lenni, és tevékenységünket folyamatosan bővíteni.

 

Sportszervezet legkiemelkedőbb eredményei: Tagjaink között találhatók magyar bajnokok, válogatott kerettag sportolók, valamint világversenyeken helyezett birkózók is.
Az elmúlt években számos érmet hoztunk el a felnőtt-, és a különböző korosztályos versenyekről, magyar bajnokságokról, valamint felnőtt csapatunk 2013-ban bravúrosan megnyerte a másodosztályú csapatbajnokság küzdelmeit, és az osztályozón is győzni tudott a klasszisokkal felálló BVSC ellen.

 

Taglétszám: Kb. 100 fő

 

Kapcsolódó galéria

Kapcsolódó képek: