Kecskeméti Természetbarát és Turisztikai Egyesület

Sportszervezet neve: Kecskeméti Természetbarát és Turisztikai Egyesület

 

Sportszervezet székhelye: 6000 Kecskemét, Madách Imre utca 6.

 

Sportszervezet elnöke: Sárközi László

 

Sportszervezeti elnök telefonszáma: 70/409-3094

 

Sportszervezeti elnök e-mail címe: dugocska1@gmail.com


Sportszervezet története: 1993-ban alakultunk olyan emberek részvételével, akik több éve együtt túráztak. Útjaink során többször tapasztaltuk, hogy a mai fiatalok már jobban ismerik a körülöttünk lévő országokat, mint Magyarországot. Ez volt az indíttatás, hogy valamilyen szervezeti formát öltsünk. 

Tagjaink közül a legtöbben rendelkeznek legalább gyalogtúra vezetői képesítéssel, de két fő kerékpár, négy vízi-, egy- egy pedig barlangi- és alpinista túravezetői tanfolyamot is végzett. Egyesületünk tagjai között több biológia, földrajz, környezetvédelem szakos pedagógus is található. Ők nagy segítséget nyújtanak az erdei iskoláink, oktatótáboraink megszervezésében és lebonyolításában.
Az egyesület indít gyalogtúrákat, az időjárástól függően kerékpártúrákat, nyáron saját kenuinkkal vízitúrákat, barlangi kirándulásokat.

 

Sportszervezet legkiemelkedőbb eredményei: Évek óta részt veszünk a Környezet- és Természetvédő Társadalmi Szervezetek Országos Találkozóin.
Rendszeresen tartottunk környezetvédelmi témájú tájékoztatókat, kirándulásokat.
Részt vettünk a kecskeméti HELPI Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda által bevont gyerekeknek szervezett, a lakótelepi környezetvédelemmel foglalkozó előadássorozatán, aktív szerepet vállalva az említett intézmény Közösségi tér kialakítása és működtetése elnevezésű programjának megvalósításában.
Minden évben együttműködünk Kecskemét város által rendezett különböző környezetvédelmi nevezetes napok (pl: Vizes élőhelyek Világnapja, Környezetvédelmi Világnap, Víz Világnapja, stb.) rendezvénysorozatának megszervezésében és lebonyolításába.
2012 óta elindítottunk egy családi vízitúra programot ide elsősorban gyerekeket várunk a szüleikkel.

 

Taglétszám: 44 fő

 

Kapcsolódó galéria

Kapcsolódó képek: